Vooral havengezichten hebben mijn grote liefde....

uit 2004 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Haventje van Yerseke

2014

Een Haventje in Yerseke met twee mosselschepen

Scheepswerf in Hoorn

2013

Een nieuw werk van mij. Een Scheepswerf in Hoorn met op de helling een Botter omsrteeks 1930

Een rivier klipper

2012

Kort na de tweede wereldoorlog voeren binnenvaartschepen nog wel op de zeilen, maar ook wel met een zijschroef als hulpmoter zoals deze geladen klipper. Waarschijlijk geladen met zand even voor het binnen lopen van de haven van Terneuzen op de Westerschelde. Weergegeven wordt de "Onderneming" van Versluis uit Werkendam.

Haven van Volendam

2012

Enkele Botters in de haven van Volendam met gezicht op de dijk

Gezicht op Dordrecht omstreeks 1940

2011

Onlangs kreeg ik het verzoek om dit zomerse tafereel met het gezicht op Dordrecht vanaf  het Thorhoofd in Zwijndrecht te maken.

Het motor klipperschip Beatrix

2011

Met veel plezier heb ik nadat ik een tijdje niet kon schilderen door familie omstandigheden dit scheepsportret gemaakt. De motorklipper vaart op de Merwede ter hoogte van het veer Werkendam -Hardinxveld

Het motorschip Joma

2011

Onlangs werd mij gevraagd om het motorschip Joma van Rook Ruijtenberg uit Werkendam te schilderen. Het schip wacht geladen met zand,om de kleine sluis in Hansweert in te varen.Het schip is gebouwd bij Boot in Leiden in 1939 , 40mtr  lang en was 298  ton groot ,later verlengt naar 50 mtr en 452 ton zoals hier afgebeeld.

Het Diepje Hardinxveld-Giessendam

2010

Laatst zag ik een oude foto die een arts uit Hardinxveld vroeger had gemaakt.Als schilderij was het niet helmaal geschikt ,daarom heb ik de omgeving wat aangepast . Maar zo ongeveer was de sfeer naar ik meen rond die tijd in het Diepje dat toen nog eb en vloed kende.De grote zwarte schuur ontbreekt.

Scheepvaart in een zeearm

2010

Romantiek geinspireerd door een oude meester

De Merwede in Veere

2008

Onlangs vroeg een goede bekende mij of ik het schip van zijn vader zou willen schilderen. Deze opdracht heb ik met veel plezier uitgevoerd.De klipper ligt waarschijnlijk net voor de oorlog geladen met vlas in de haven van Veere

Haventje aan de Kop van 't Land

2008

Ongeveer twintig jaar geleden voer ik dagelijks over met de pont aan de Kop van 't Land. Ik woonde in die tijd aan de Spieringsluis in de Biesbosch. Op een van die overtochten maakte ik een foto van dit tjalkje in het kleine haventje aan de Dordse kant.Tijdens een demonstratie op de havendagen in Werkendam maakte ik er een schilderij van.

Het tjalkschip Maria

2008

De Maria uit Zuid-Beijerland lag af en toe met een weekeinde in de haven van Werkendam.Uit die tijd herinner ik mij dat scheepje.

Tjalk in het Friese landschap

2008

Het moet wel ongeveer voor de jaren vijftig zijn geweest dat dit plaatje werd gemaakt.Aan de tjalk is te zien dat het schip voor de vrachtvaart niet meer werd gebruikt. Mij sprak de ruimte van het Friese landschap wel aan.

Een Zeetjalk op de helling

2007

Deze Zeetjalk lag rond 1900 op de helling bij J&K Smit in Krimpen a/d Lek.

Havengezicht Antwerpen

2006

In de dokken van Antwerpen omstreeks 1946.

Haven Moerdijk

2006

Visserschepen met netten die aan de masten hangen te drogen. ± 1960

Willemskade Rotterdam ca. 1905

2005

Er was wel erg weinig wind...

Bomhaven Dordrecht ca. 1910

2004

Twee beurtschepen wachtend op wind...

Werfje Willemstad ca. 1910

2004

Het oude werfje van Duivendijk dat al lang niet meer bestaat...