Mag ik mij even voorstellen aan u? Ik ben Jan Willem Vos geboren in1941 te Werkendam,een dorp gelegen aan de rivier de Merwede.

De bevolking van het dorp verdiende haar brood met riet snijden en houthakken in de Biesbosch, maar het was ook de thuishaven van vissers, binnenschippers en zeelieden.

Als jochie had ik de droom kunstenaar te worden. Danig ontmoedigd in de verwezenlijking van die droom ging ik echter naar de ambachtsschool om timmerman te worden. Uiteindelijk ben ik gaan varen, eerst op de kleine kustvaart en later op de Rijn- en Binnenvaart. In die periode vond ik tijdens mijn lange werkdagen toch nog tijd voor het maken van houtskooltekeningen, een liefhebberij die mij veel voldoening gaf.

Het heeft even geduurd voor ik de inspiratie vond om het penseel ter hand te nemen. In 2004 ben ik dan toch begonnen met schilderen en sindsdien vul ik mijn dagen met het inhalen van de verloren tijd. In gedachten zie ik de Biesbosch en haventjes uit mijn jeugd,maar ook de sleepboten met aanhang op de rivier en de luchten die mij als schipper altijd al fascineerden. Dit alles staat nog steeds op mijn netvlies als ik werk aan mijn schilderijen.

In 2009 ben ik twee jaar lang les gaan nemen bij Henk de Hoog om mij nog verder te bekwamen.Nu onderwijst mij de bekende in Utrecht woonachtige kunstenaar Filiciano Siewert.

 Voor meer informatie klikt u even op het schilderij van uw keuze. Ik wens u veel genoegen bij het kijken naar mijn werken. Mocht u vragen,suggesties of interesse over een van mijn werken hebben,dan stel ik dat zeer op prijs. Ik neem dan,als u dat wilt,zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt mij ook bereiken onder tel. 0183-635127 of via mijn mail : jwvosvaneck@hetnet.nl   TIP : Bezoek ook eens een van mijn exposities!